Menu

Tuinontwerp

Waarom een tuinontwerp?

U heeft plannen om de tuin aan te pakken. Waarschijnlijk heeft u inspiratie genoeg. Al surfend op het internet heeft u allerlei voorbeelden gezien en ideeën opgedaan.

Maar hoe vormen al die ideeën zich nu tot een nieuw tuinontwerp en wordt uw droomtuin realiteit? Vaak zijn er zoveel ideeën ontstaan dat het moeilijk wordt om daar zelf een samenhangend tuinontwerp van te maken.

Wij zijn als tuinontwerper dagelijks bezig met de vormgeving van tuinen. Onze kracht is om aan de hand van uw ideeën en voorbeelden een tuinontwerp te maken die bij u past. Wij zijn in staat om daarin de rode draad te vinden en met onze ervaring uw tuin zo te ontwerpen dat u er optimaal gebruik van kunt maken en er heerlijk (samen met familie en vrienden) in kunt vertoeven.

Het tuinontwerp dat bij u past en verrast.

De vormgeving van een door ons ontworpen tuin is strak,  modern en verrassend met oog voor groen. Zoals gezegd is het belangrijkste uitgangspunt dat de  tuin een plek moet zijn waar je in kan leven. Het moet een tuin zijn die bij u past en aansluit bij uw woning en het interieur. Om tot dat eindbeeld te komen besteden we veel aandacht aan de voorbereiding; het proeven van de sfeer, het opnemen van uw wensen en het in kaart brengen van de omgeving. Natuurlijk houden we bij dat alles ook rekening met het door u aangegeven budget.

Kenmerken tuinontwerp.

Een tuin van greenART kenmerkt zich door mooie strakke lijnen en de juiste balans in de vormgeving van paden, terrassen en beplanting. Verder heeft een tuin van greenart  een groen karakter door de verschillende beplantingssoorten. Ook de materiaalkeuze is opvallend en er is veel oog voor detail. Elk gemaakt tuinontwerp geeft vorm aan een heerlijke ruimte om in te leven, met meerdere plaatsen om te genieten van al dat moois.

De tuinontwerpen bij greenART worden gemaakt door Halbe Tigelaar.  De tuinontwerpen van Halbe zijn strak en modern, maar groen is zeker een belangrijk onderdeel van de tuin. In elk ontwerp klopt de verhouding en heb je echt het gevoel van een tuin in het groen. Door de toepassing van grote groepen zoals bijvoorbeeld siergrassen, hortensia’s, bamboehagen en lavendel vakken ontstaat dit groene karakter. “Bij het maken van een ontwerp begin ik met het bepalen van de groene vlakken en zichtlijnen. Dat blijft altijd de basis van mijn ontwerpen, daarna ga ik de details pas invullen. Ik vind het mooi om de tuin op te delen in verschillende ruimtes zodat er spanning in het ontwerp ontstaat.”

Tuinontwerp € 298,-

Voor het maken van een tuinontwerp berekenen wij voor een tuin tot 75m2 € 298,- Het tuinontwerp werken wij uit in 3D zodat u een goede indruk krijgt van hoe uw nieuwe tuin er uit komt te zien. Een nieuwe tuin moet minimaal 15 jaar mee kunnen en vraagt natuurlijk een investering. Daarom is het goed om aan de voorbereiding voldoende aandacht te besteden. Het ontwerp geeft inzichten in hoe de tuin gebruikt kan worden. Tijdens de ontwerpfase kunnen nog bepaalde onderdelen worden aangepast zodat het uiteindelijke ontwerp precies aansluit bij uw wensen.  Op die manier kunt u jarenlang optimaal genieten van uw nieuwe tuin. Een goed doordacht tuinontwerp betaald zich altijd terug! Indien u besluit het project door ons te laten realiseren zullen we meteen bij opdracht 50% van de ontwerpkosten aan u terug betalen.

Beplantingsplan.

In het ontwerp is de beeldbepalende beplanting al aangegeven. GreenART maakt na de ontwerpfase ook graag een voorstel voor de totale beplanting van uw tuin.

Verlichtingsplan.

Om uw tuin ook in de avonduren een mooie uitstraling te geven is het mogelijk een verlichtingsplan te maken.  Wat betreft de keuze van de verlichting zijn wij niet gebonden aan één merk en mede om die reden kunnen we een verlichtingsplan geheel op maat voor u maken.