Heeft u vragen? Bel: +31332570454

Home » Tuinontwerp

responsive image

Tuinontwerp

U wilt uw tuin aanpakken of restylen? Waarschijnlijk heeft u ideeën genoeg. Al surfend op het internet heeft u allerlei voorbeelden gezien en inspiratie opgedaan. Maar hoe vormen al die plannen zich nu tot een samenhangend geheel en wordt uw droomtuin realiteit? Wij vinden in al úw verzamelde ideeën de rode draad en maken een tuinontwerp dat past bij u en uw budget.

Een passend 3D tuinontwerp laten maken

Onze tuinen zijn strak, modern, groen, en bovenal verrassend. Wij creëren een tuin die past bij u, uw woning en uw interieur. Onze 3D tuinontwerpen kenmerken zich door strakke lijnen en de juiste balans in paden, terrassen en beplanting.

Uiteenlopende beplantingsoorten en afwisselende materialen zorgen voor een spannend geheel. Mét een groen karakter. Zo werken we bijvoorbeeld met grote groepen siergrassen, hortensia’s, bamboehagen of lavendel en creëren we meerdere ‘zitjes’. Wij weten precies hoe we een tuin zo inrichten dat u er optimaal gebruik van kunt maken. Een tuin van GreenART is er één om in te leven.

Voorbeeld tuinontwerp laten maken en aanleggen

Tuinontwerper Halbe:

"Ik begin altijd met het bepalen van de groene vlakken en zichtlijnen. Dat is de basis van mijn ontwerpen. Pas daarna vul ik de details in. Ik vind het mooi om de tuin op te delen in verschillende ruimtes, zodat er spanning in het ontwerp ontstaat."
responsive image

Hoe ontwerp je een tuin?

Van een nieuwe tuin moet u minimaal 15 jaar optimaal kunnen genieten. Een goed doordacht tuinontwerp, waarin al uw wensen zijn verwerkt, is dus essentieel. Daarom willen wij altijd eerst weten wat ú belangrijk vindt. We proeven de sfeer van uw huis en tuin en brengen de omgeving in kaart. Onze voorstellen werken we uit in 3D tuinontwerpen, zodat u een goede indruk van hoe uw nieuwe droomtuin eruit komt te zien. Tijdens de ontwerpfase is het altijd mogelijk bepaalde onderdelen aan te passen. Zo sluit het uiteindelijke design van uw tuin precies aan bij uw wensen én uw budget.

Kosten tuinontwerp

Elk tuinontwerp is anders. Aan de hand van een door u ingevuld inventarisatieformulier nemen uw wensen door en maken we een inschatting van de benodigde tijd voor het maken van uw tuin ontwerp tekening. Daarna volgt een vrijblijvende offerte. Gaat u akkoord, dan gaan we aan de slag. Ons eerste tuinadviesgesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Klik hier voor ons stappenplan.

Tuin ontwerpen waar we trots op zijn

Het is elke keer weer een mooie uitdaging om tuinontwerp voorbeelden te maken die precies aansluiten bij de wensen van de klant. Hier vind u een aantal voorbeelden van ontwerpen waar we trots op zijn!

Uitwerking tuin ontwerp en aanleg

In onze tuin ontwerpen geven we ook de plekken voor de beeldbepalende beplanting aan. Na de ontwerpfase maken we uiteraard ook graag een voorstel voor het totale beplantingsplan. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een op maat gemaakt beregenings-, en verlichtingsplan. U wilt tenslotte ook in de avond volop van de tuin kunnen genieten.

Is uw tuinontwerp helemaal naar wens, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk gebruik maken van uw nieuwe tuin. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij regelen de aanleg van uw tuin van A tot Z. Laat u de tuin door ons aanleggen, dan berekenen we geen kosten voor het maken van het beplantingsplan.

Meer over tuinaanleg
responsive image

Vragen over tuinontwerp

Wat is de beste tijd voor een tuinontwerp?

Een tuinontwerp maken kan natuurlijk het hele jaar door. Maar wilt u in het voorjaar de tuin klaar hebben, dan is het slim om in de winter het ontwerp te laten maken. Bovendien is het voorjaar een drukke tijd, waardoor u wellicht langer moet wachten voor u aan de beurt bent.

Waarom zou ik een 3d tuinontwerp laten maken?

Vaak is het lastig om zelf al uw wensen en ideeën samen te voegen tot een ontwerp. Wij hebben ruime ervaring in het ontwerpen van tuinen en kennis van hovenieren, materialen, beplanting etc. Hierdoor zijn wij in staat al uw ideeën om te zetten in een uitvoerbaar ontwerp en een tuin waar u  jarenlang plezier van heeft.

Hoe lang duurt het maken van tuinontwerpen?

Gemiddeld 4 weken. We starten met het bespreken van uw wensen en de opdrachtbevestiging. Vervolgens meten we de tuin op en inventariseren we alle omstandigheden. Daarna gaan we aan de slag met uw tuinontwerp. Afhankelijk van de tijd van het jaar duurt dit 2 à 3 weken. Het totale traject van eerste gesprek tot definitief ontwerp duurt gemiddeld 4 weken.

Waarom een tuinontwerp van GreenART?

Omdat wij vinden dat het maken van het tuinontwerp een van de belangrijkste fases is het realiseren van uw droomtuin. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan. We nemen ruim de tijd om uw wensen te inventariseren, zodat we altijd een ontwerp op maat kunnen maken. Ieder ontwerp werken we uit in 3D, waardoor u echt een goede indruk krijgt van uw toekomstige tuin. In tegenstelling tot een tuinontwerp dat gepresenteerd wordt als plattegrond. Verhoudingen en sfeer zijn bijvoorbeeld heel goed in te schatten. Daarbij doen wij er alles aan om een tuin te ontwerpen die past binnen uw budget. In de ontwerpfase houden we hier rekening mee en bij aanpassingen zullen we altijd aangeven welke financiële gevolgen iets heeft. Uiteraard is het desondanks altijd belangrijk dat u een klik heeft met de ontwerper en dat onze stijl u aanspreekt.

Wat is het werkgebied van GreenART?

Wij zijn centraal gevestigd, in Waardenburg en Nijkerkerveen, waardoor we eigenlijk overal kunnen werken. En aangezien we in de ontwerpfase veel online doen, kunt u ons inschakelen voor tuinontwerpprojecten in heel Nederland.

Neemt u de materiaalkeuze mee in het ontwerp?

Ja, in het tuinontwerp doen we een voorstel voor materialen. Deze materialen ziet u terug in de 3D- presentatie waardoor u direct ziet wat het effect ervan is.

Zijn er extra kosten verbonden aan aanpassingen in het eerste ontwerp?

Bij de kosten voor het ontwerp is 1 aanpassingsronde inbegrepen. Pas nadat u het eerste ontwerp goed heeft bekeken en met ons besproken, gaan wij aan de slag met het definitieve ontwerp.

Greenart

Project inventarisatie en advies

Geïnteresseerd in een tuinontwerp van GreenART? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend inventarisatie- of adviesgesprek. Lees meer over onze werkwijze.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Voorbeeld grote moderne tuin met strakke vijver
  Fam. Pluym GreenART heeft in 2012 onze tuin aangelegd. Wij zijn erg tevreden over het hele proces. Via Internet kwamen wij bij GreenART terecht. De ontwerpen op de website spraken ons gelijk aan. In de ontwerpfase heeft Halbe Tigelaar goed geluisterd naar onze wensen en kwam met goede ideeën. Bij de realisatie viel het ons op dat er door Halbe en zijn medewerkers erg nauwkeurig wordt gewerkt.
  fam. Knigge GreenART heeft recent in 2021 onze voortuin prachtig ontworpen en zorgvuldig aangelegd. Net als eerder al onze achtertuin. Halbe komt direct met mooie, moderne en praktische ontwerpen, die vervolgens heel precies worden gerealiseerd. In combinatie met de tuinverlichting heel geslaagd geworden. We zijn er erg content mee.

  Contact

  • GreenART Nijkerkerveen
  • Vrouwenweg 1a
  • 3864 DX Nijkerkerveen

  Nieuwsbrief

  Meld je hieronder aan met uw e-mailadres om onze nieuwsbrief te ontvangen.

  Advies gesprek