Heeft u vragen? Bel: +31332570454

Home » Groene moderne tuin

responsive image
responsive image
responsive image

Groene moderne tuin

Naar aanleiding van een verbouwing bij deze woning moest ook de tuin worden aangepast. Uitgangspunt tijdens de ontwerpfase was een moderne tuin welke aansluit bij de vormgeving van de woning en het interieur. Het ontwerp mocht strak en ruimtelijk zijn maar moest wel een intieme sfeer krijgen en groene uitstraling hebben. Ook was een nadrukkelijke wens dat de tuin gemakkelijk in het onderhoud zou zijn. De basis van dit ontwerp is een strak lijnen spel en ruime vlakverdeling. De vorm van het perceel is vierkant daarom is in het ontwerp gekozen voor meerdere elementen welke diepte geven aan de tuin. Zo is de centraal gelegen vijver smal en langgerekt en zijn er bewust lange lijnen gecreëerd in de vorm van een hardhouten bank en het hardhouten latwerk aan de muur.

Modern en duurzaam

Ook de materiaalkeuze is modern en duurzaam. De lichte basalttegel sluit goed aan bij de witte achtergevel van de woning terwijl de hardhouten elementen warmte geven aan het geheel en het hout gebruik uit het interieur terug laten komen.

Voorbeeld strakke moderne tuin met tegels en beplanting

Vanaf het hoofdterras achter de woning loopt een pad over gegalvaniseerde bordesroosters, langs de vijver, naar het achterste gedeelte van de tuin. In deze roosters zijn dakplatanen geplant welke volume geven aan de tuin en de groene uitstraling versterken. In de open ruimte onder de bordesroosters zorgen inbouwspots voor een indirecte verlichting. Aan de andere zijde van de vijver vormt een pad van staptegels een verbinding naar de vlonder in de rechter achterzijde van de tuin. Tussen deze tegels groeit kruiptijm, wat laag blijft en beloopbaar is.

Verschillende sierstrips van RVS versterken de moderne uitstraling en verbinden de verschillende onderdelen van de tuin. De strips zijn voornamelijk geplaatst in het hoofdterras en geven hier breedte aan het terras en de tuin. Een van de strips loopt evenwijdig aan de vijver en verbindt het hoofdterras met de vlonder in de achtertuin.

Strakke moderne tuin met bordesroosters en dakplatanen

Beplanting

De beplanting is eenvoudig maar wel zo gekozen dat het volume ervan een groen karakter geeft aan de tuin. Losse beplanting zoals siergrassen en Hydrangea’s vormen een contrast met de strakke vormen van de tuin. Het strakke vak van Prunus laurocerasus ‘Otto Luycken’ vormt juist een mooie verbinding tussen de strakke tuin en de omringende beplanting.

Tijdens de ontwerpfase is er gelijk nagedacht over de verlichting en heeft de ontwerper een verlichtingsplan gemaakt. Zo is er verlichting aangebracht in het vak onder de platanen en zijn er ledstrips gemonteerd in de hardhouten schutting welke licht vanaf onder tussen de latten door laten schijnen. Achter deze latten zijn zinken panelen gemonteerd welke de verlichting reflecteren. Verder zijn er enkele eenvoudige lantaarns en spots strategisch geplaatst om het verlichtingsplan compleet te maken.

Greenart

Project inventarisatie en advies

Geïnteresseerd in een tuinontwerp van GreenART? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend inventarisatie- of adviesgesprek. Lees meer over onze werkwijze.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Voorbeeld grote moderne tuin met strakke vijver
  Fam. Pluym GreenART heeft in 2012 onze tuin aangelegd. Wij zijn erg tevreden over het hele proces. Via Internet kwamen wij bij GreenART terecht. De ontwerpen op de website spraken ons gelijk aan. In de ontwerpfase heeft Halbe Tigelaar goed geluisterd naar onze wensen en kwam met goede ideeën. Bij de realisatie viel het ons op dat er door Halbe en zijn medewerkers erg nauwkeurig wordt gewerkt.
  fam. Knigge GreenART heeft recent in 2021 onze voortuin prachtig ontworpen en zorgvuldig aangelegd. Net als eerder al onze achtertuin. Halbe komt direct met mooie, moderne en praktische ontwerpen, die vervolgens heel precies worden gerealiseerd. In combinatie met de tuinverlichting heel geslaagd geworden. We zijn er erg content mee.

  Contact

  • GreenART Nijkerkerveen
  • Vrouwenweg 1a
  • 3864 DX Nijkerkerveen

  Nieuwsbrief

  Meld je hieronder aan met uw e-mailadres om onze nieuwsbrief te ontvangen.

  Advies gesprek