Heeft u vragen? Bel: +31332570454

Home » Tuinaanleg

responsive image

Tuinaanleg

U wilt uw tuin laten aanleggen maar heeft geen idee waar u moet beginnen? Bij ons begint elk project met een tuinontwerp op maat. Samen met u bedenken wij een verrassend ontwerp zodat uw nieuwe tuin een plek wordt waar u optimaal kunt genieten en waar u jarenlang  plezier van heeft.

Tuinaanleg start met ontwerp

Bij GreenART start elk project met een tuinontwerp. Een tuin van GreenART is iedere keer verrassend en altijd passend bij wat u belangrijk vindt. Want waar wij vooral goed in zijn, is luisteren. We vertalen úw ideeën en wensen naar een eigentijds tuinontwerp.

Een nieuwe tuin is een behoorlijke investering, daarom vinden wij het ook zo belangrijk om voldoende aandacht te geven aan het ontwerp. Door onze expertise weten we vaak creatieve oplossingen te bedenken en halen we het optimale uit uw tuin zodat het een plek wordt om in te leven en te genieten!

 

Meer weten over onze tuinontwerpen?
responsive image

Offerte tuinaanleg

Nadat het ontwerp definitief is gaan we samen met u kijken hoe we dit mooie project kunnen gaan realiseren. Wij beschikken over alle expertise om uw tuin vakkundig te realiseren. Indien nodig werken we samen met zorgvuldig geselecteerde bedrijven. GreenART blijft tijdens de realisatie uw aanspreekpunt en wij nemen u alle zorgen uit handen. Bij het opstellen van de offerte gaan we uit van de besproken materialisatie en maken voor u een gespecificeerde offerte zodat het voor u inzichtelijk is hoe de kosten zijn verdeeld. Als u er uiteindelijk voor kiest om de tuin door ons te laten aanleggen  maken we een aanneemsom voor de totale aanleg van uw tuin zodat u tijdens de tuinrealisatie nooit voor verrassingen komt te staan.

responsive image

Vakkundige tuinaanleg.

Bij een tuinaanleg komt heel veel kijken. Denk aan het grondwerk, de bestrating, het bouwen van veranda’s en tuinhuizen en de aanleg van vijvers en waterelementen. Maar ook aan het plaatsen van schuttingen, de tuinverlichting, de beregening of zelfs geautomatiseerde gazonmaaiers.

Wij beschikken over alle expertise om uw tuin vakkundig te realiseren. Indien nodig werken we samen met zorgvuldig geselecteerde bedrijven. Alles valt onder het beheer van GreenART. Het gehele project wordt door ons begeleid  zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de aanleg.

responsive image

Stappenplan tuin aanleg

Als de offerte voor de realisatie is getekend, kan het echte werk beginnen: de aanleg van uw droomtuin. Dat gebeurt in verschillende fases.

Fase 1

Sloop- en grondwerk

Heeft u een bestaande tuin, dan wordt deze eerst gesloopt. Vrijgekomen materialen worden gesorteerd en apart afgevoerd voor de juiste verwerking en recycling.

Na het sloopwerk start de opbouw van uw nieuwe tuin. Te beginnen met de basis: de grond. Een goed fundament garandeert een duurzame tuin die lange tijd meegaat. Op de plaatsen waar terrassen of tuinpaden komen wordt de grond uitgegraven en een fundering van zand aangebracht. Dit zandpakket wordt zorgvuldig verdicht met een trilplaat om verzakkingen te voorkomen. De eventuele oprit krijgt onder het zand een extra stevige funderingslaag van gebroken steenpuin. Tijdens het grondwerk besteden we ook veel aandacht aan de structuur van de grond. Harde lagen worden omgespit om waterproblemen te voorkomen en om de nieuwe beplanting een goede basis te geven.

Fase 2

Bouwwerken, schuttingen, bestrating en vlonders

Is het grondwerk klaar, dan gaan we over op het plaatsen van de veranda, tuinhuis of schuur. Hiervoor kunnen we verschillende materialen gebruiken. Populair is een veranda van douglas, een uitermate geschikte houtsoort voor buiten met een mooie uitstraling. Heeft u liever eiken vanwege de look and feel, dan kan dat ook. Voordeel van eiken is dat het veel duurzamer is dan douglas. Uiteraard kunt ook kiezen voor gemetselde bouwwerken. Wij geven u graag advies!

Schuttingen
Bent u gesteld op uw privacy? Dan komen schuttingen of andere tuinafscheidingen van pas. U heeft daarbij ruime keuze in vormen en duurzame materialen (klopt dat?). De palen plaatsen we uiteraard zo diep dat de schutting of afscheiding stevig is gefundeerd.

Sierbestrating
De bestrating is een belangrijk onderdeel van uw tuin. Eén of meerdere terrassen en paden zorgen ervoor dat zich door de tuin kunt bewegen. U kunt kiezen voor tegels of klinkers, maar ook met split zijn er verschillende mogelijkheden. Het aanleggen van sierbestrating is een vak apart. Met speciale diamantzagen worden tegels netjes op maat gezaagd en klinkers geslepen. Een kantopsluiting zorgt voor een lange levensduur en voorkomt verzakkingen.

Vlonders
In sommige tuinen realiseren we terrassen van vlonders. Deze maken we van hout, wat een mooi contrast geeft met de bestrating. Daarbij geeft dit natuurlijke materiaal sfeer en warmte aan uw tuin.

Fase 3

Vijvers en waterelementen

Water brengt leven in uw tuin. Bovendien is een vijver of waterelement een echte blikvanger. Van siervijver tot zwemvijver, of van fontein tot waterschaal, alles kan! Vanzelfsprekend houden we daarbij altijd rekening met de ontwikkeling van de vijver en het onderhoud. Zo kiezen we over het algemeen voor een opbouw met voldoende zuurstofplanten, zodat er een natuurlijk evenwicht ontstaat en de planten uw vijver helder houden. Bij waterelementen gebruiken we over het algemeen een pomp en UV filter om het water helder te houden.

Fase 4

Tuinverlichting

Ook in de avond wilt u van uw tuin genieten. Daarom maken we ook een sfeervol tuinverlichtingsplan op maat. We werken daarbij met verschillende merken, lichtsoorten en schakelingen, waaronder app-bedienbare systemen. Ook eventuele extra stroompunten nemen we mee in uw lichtplan.

Fase 5

Beplanting

Het belangrijkste onderdeel van uw tuin is natuurlijk de beplanting. Om het nieuwe groen een optimale start te geven zorgen we ervoor dat de plantvakken goed zijn omgespit en de grond is bemest. Bomen, planten en bloemen planten we vervolgens aan de hand van het vooraf gemaakte beplantingsplan.

Tuinen waar we trots op zijn

Uiteraard zijn wij erg trots op de door ons gerealiseerde projecten. Hier vind u een selectie van de verschillende projecten die we in de loop der jaren hebben mogen aanleggen. Deze tuinaanleg voorbeelden geven een idee wat GreenART voor u kan realiseren. Met twee van deze projecten heeft onze klant zelfs de eerste prijs gewonnen voor de mooiste voortuin van Groei&Bloei! 

responsive image

Kunt u alle tuinaanlegwerkzaamheden uitvoeren?

Zeker. Door onze jarenlange ervaring en vakkundige medewerkers kunnen we de hele tuin van A tot Z realiseren. Van grond- en sloopwerk, bestrating, tuinafscheidingen, bouwwerken, vijvers en waterelementen tot aan beplanting, verlichting en tuinmeubilair. Mocht het een  groot project zijn dan beschikken we over een netwerk van gespecialiseerde partners die we kunnen inschakelen om onderdelen aan uit te besteden.

Kunnen we ook een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren?

Dat kan. We maken een gespecificeerde offerte met de kosten per onderdeel. U kunt zelf kiezen of u naar aanleiding hiervan bepaalde werkzaamheden zelf uitvoert. Bijvoorbeeld het sloopwerk.

Is GreenART gebonden aan bepaalde merken?

Nee, GreenART is onafhankelijk en kan elk merk gebruiken. Wel weten we door onze ervaring welke materialen en merken goed zijn. Hierdoor kunnen we u goed adviseren over de verschillende voor- en nadelen.

Voert u ook graafwerkzaamheden uit?

Jazeker. Ook alle nodige grond- en sloopwerkzaamheden kunnen we uitvoeren. We weten precies welke machines we daarvoor moeten gebruiken.

Legt u ook tuinverlichting aan?

Ja, ook verlichting en bijvoorbeeld extra stopcontacten leggen wij aan. Al in de ontwerpfase denken we goed na over de juiste plekken hiervoor.

 

 

Greenart

Project inventarisatie en advies

Geïnteresseerd in een tuinontwerp van GreenART? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend inventarisatie- of adviesgesprek. Lees meer over onze werkwijze.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Voorbeeld grote moderne tuin met strakke vijver
  Fam. Pluym GreenART heeft in 2012 onze tuin aangelegd. Wij zijn erg tevreden over het hele proces. Via Internet kwamen wij bij GreenART terecht. De ontwerpen op de website spraken ons gelijk aan. In de ontwerpfase heeft Halbe Tigelaar goed geluisterd naar onze wensen en kwam met goede ideeën. Bij de realisatie viel het ons op dat er door Halbe en zijn medewerkers erg nauwkeurig wordt gewerkt.
  fam. Knigge GreenART heeft recent in 2021 onze voortuin prachtig ontworpen en zorgvuldig aangelegd. Net als eerder al onze achtertuin. Halbe komt direct met mooie, moderne en praktische ontwerpen, die vervolgens heel precies worden gerealiseerd. In combinatie met de tuinverlichting heel geslaagd geworden. We zijn er erg content mee.

  Contact

  • GreenART Nijkerkerveen
  • Vrouwenweg 1a
  • 3864 DX Nijkerkerveen

  Nieuwsbrief

  Meld je hieronder aan met uw e-mailadres om onze nieuwsbrief te ontvangen.

  Advies gesprek