Heeft u vragen? Bel: +31332570454

Home » Tuinarchitect

responsive image

Tuinarchitect

Tuinarchitect is een beschermde titel. Deze mag je alleen voeren als je een academische opleiding hebt gevolgd en ingeschreven staat in het register van tuinarchitecten. Halbe is geen tuinarchitect maar tuinontwerper. Hoewel Halbe zich dus officieel niet zo mag noemen, maakt hij door zijn jarenlange ervaring wel tuinarchitect waardige ontwerpen!

Tuinontwerp moderne villa met overkapping

Wat is het verschil tussen een tuinontwerper en een tuinarchitect?

Een tuinarchitect ontwerpt tuinen. Hij of zij bedenkt onder andere de indeling, maakt een beplantingsplan en een lichtplan, stelt een begroting op, adviseert in materiaalkeuze en begeleidt het gehele traject van ontwerp naar aanleg. Grootste verschil is dat een tuinarchitect vaak ook parken of andere niet-private groene ruimtes ontwerpt. Soms wordt een tuinarchitect ook als landschapsarchitect aangeduid.

Wie is Halbe?

Vanaf het moment dat een hovenier zo’n 25 jaar geleden bij zijn ouders de tuin renoveerde, heeft Halbe zijn hart verpand aan het hoveniers vak. Inmiddels is hij, sinds de afronding van zijn vakopleiding, ruim 25 jaar actief als zelfstandig hovenier. Gedurende die jaren is hij zich steeds meer gaan richten op het ontwerpen van tuinen. Zijn missie? Een tuin opleveren die de opdrachtgever past als een warme jas. ‘Tuinen ontwerpen is mijn passie. Ik zie het als een uitdaging een design te maken dat geheel aansluit bij de wensen van de klant. Vooral de ‘onmogelijke wensen’ inspireren mij om out of the box naar oplossingen te zoeken. Daarbij luister ik heel goed naar wat mijn opdrachtgevers belangrijk vinden. Zo kunnen wij werkelijk een tuin op maat leveren waar de klant jarenlang van kan genieten.’

Van ontwerp naar de aanleg van een tuin!

GreenART levert dus niet alleen tuinarchitect waardige tuinontwerpen, ook voor de aanleg van uw tuin kunt u bij ons terecht. We regelen alles van A tot Z en werken altijd met zorgvuldig geselecteerde partners met ieder hun eigen expertise.

Meer over tuinaanleg
3D ontwerp bestaande tuin veranderen naar strakke moderne tuin

Wat is het verschil tussen een tuinontwerper en een tuinarchitect?

Tuinontwerper is een vrij beroep, tuinarchitect is een beschermde titel. Deze mag je alleen voeren als je een academische opleiding tot tuinarchitect hebt gevolgd en ingeschreven staat in het architectenregister.

Is een tuinarchitect beter dan een tuinontwerper?

Een tuinarchitect is niet per se beter dan een tuinontwerper. Ontwerpers zijn creatiever en zien vaak een jarenlange studie om zich tuinarchitect te mogen noemen helemaal niet zitten. Bovendien, tuinontwerpers hebben over het algemeen net zoveel, of misschien wel meer, ervaring dan een tuinarchitect.

Waarom zijn jullie geen tuinarchitecten?

Wij vinden de naam niet zo belangrijk. We willen gewoon mooie tuinen ontwerpen. Onze projecten spreken voor zich; door onze creativiteit en ervaring doen onze tuinen niet onder voor die van een tuinarchitect.

 

Wat kost een tuinarchitect?

Een tuinontwerp van een tuinarchitect is vaak duurder dan die van een tuinontwerper. Een tuinarchitect heeft immers langer moeten studeren, heeft daardoor een korter werkleven en hogere studiekosten die hij moet terugverdienen. Een tuinontwerper daarentegen leerde de basis op het mbo en deed ervaring op in de praktijk.

Greenart

Project inventarisatie en advies

Geïnteresseerd in een tuinontwerp van GreenART? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend inventarisatie- of adviesgesprek. Lees meer over onze werkwijze.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Voorbeeld grote moderne tuin met strakke vijver
  Fam. Pluym GreenART heeft in 2012 onze tuin aangelegd. Wij zijn erg tevreden over het hele proces. Via Internet kwamen wij bij GreenART terecht. De ontwerpen op de website spraken ons gelijk aan. In de ontwerpfase heeft Halbe Tigelaar goed geluisterd naar onze wensen en kwam met goede ideeën. Bij de realisatie viel het ons op dat er door Halbe en zijn medewerkers erg nauwkeurig wordt gewerkt.
  fam. Knigge GreenART heeft recent in 2021 onze voortuin prachtig ontworpen en zorgvuldig aangelegd. Net als eerder al onze achtertuin. Halbe komt direct met mooie, moderne en praktische ontwerpen, die vervolgens heel precies worden gerealiseerd. In combinatie met de tuinverlichting heel geslaagd geworden. We zijn er erg content mee.

  Contact

  • GreenART Nijkerkerveen
  • Vrouwenweg 1a
  • 3864 DX Nijkerkerveen

  Nieuwsbrief

  Meld je hieronder aan met uw e-mailadres om onze nieuwsbrief te ontvangen.

  Advies gesprek