Heeft u vragen? Bel: +31332570454

Home » Landschappelijke tuin

responsive image
responsive image
responsive image

Landschappelijke tuin

De wens van deze opdrachtgever was een tuin die past bij de karakteristieke woning en de bosrijke omgeving. Geen dertien-in-een-dozijntuin, maar één met een unieke uitstraling. Het resultaat is een landschappelijke tuin, waarbij je het gevoel krijgt dat hij er al jaren ligt. Hiervoor maakten we onder andere gebruik van de oude paden van gebakken klinkers en lieten we bestaande bomen staan. De tuin ademt rust en is een heerlijke plek om te ontspannen.

Natuurlijke vijver

In de tuin legden we ook een natuurlijke vijver aan met organische vormen die doorlopen in de tuin. Het hoogteverschil met de border vingen we op met gestapelde flagstones voor een authentieke uitstraling. Uiteraard plantten we voldoende zuurstofplanten in de vijver voor een goed evenwicht. Inmiddels zit de vijver bomvol leven; de salamanders en kikkers tieren hier weelderig. En op warme zomeravonden zweven er tientallen libellen boven het water.

 

Tuinaanleg vijver
Voorbeeld aanleg luxe tuinen

Stapelmuren

De achterliggende omgeving van de tuin loopt omhoog. Om daar meer lijn in aan te brengen, plaatsten we een aantal muren. De lange muur langs de border is van rode Weser stapelblokken en loopt mee met de natuurlijke glooiing. De gebruikte stapelblokken passen perfect bij de gewenste oorspronkelijke uitstraling.

Trap

Via een luie ronde trap kom je op de hoger gelegen vlonder met fantastisch uitzicht op de tuin. De trap bestaat uit granietbielzen en flagstones in een gestabiliseerde fundering van cement. De ronde muur is een knap staaltje metselwerk en zorgt voor een natuurlijke verbinding.

 

Voorbeeld stenen trap in tuin
Voorbeeld aanleg van natuurlijke tuin ontwerp

Tuinhuis

Ook een wens van de opdrachtgever was een tuinhuis. We kozen ervoor deze in een hoek te plaatsen waar de tuin is iets lager is door de natuurlijke glooiing in de omgeving. Hierdoor past het huisje supermooi. Voor het terras bij het huisje maakten we gebruik van dezelfde flagstones als voor de trap. Een heerlijk plekje waar je echt omringd wordt door de natuur.

 

Greenart

Project inventarisatie en advies

Geïnteresseerd in een tuinontwerp van GreenART? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend inventarisatie- of adviesgesprek. Lees meer over onze werkwijze.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Voorbeeld stenen trap in tuin
  Fam. Pluym GreenART heeft in 2012 onze tuin aangelegd. Wij zijn erg tevreden over het hele proces. Via Internet kwamen wij bij GreenART terecht. De ontwerpen op de website spraken ons gelijk aan. In de ontwerpfase heeft Halbe Tigelaar goed geluisterd naar onze wensen en kwam met goede ideeën. Bij de realisatie viel het ons op dat er door Halbe en zijn medewerkers erg nauwkeurig wordt gewerkt.
  fam. Knigge GreenART heeft recent in 2021 onze voortuin prachtig ontworpen en zorgvuldig aangelegd. Net als eerder al onze achtertuin. Halbe komt direct met mooie, moderne en praktische ontwerpen, die vervolgens heel precies worden gerealiseerd. In combinatie met de tuinverlichting heel geslaagd geworden. We zijn er erg content mee.

  Contact

  • GreenART Nijkerkerveen
  • Vrouwenweg 1a
  • 3864 DX Nijkerkerveen

  Nieuwsbrief

  Meld je hieronder aan met uw e-mailadres om onze nieuwsbrief te ontvangen.

  Advies gesprek