Menu

Tuinaanleg

Als uw tuinontwerp helemaal naar wens is wilt u natuurlijk zo snel mogelijk genieten van uw nieuwe tuin.

U besluit zelf wie u daarvoor inschakelt. Uiteraard kunt u daarvoor ook bij ons terecht. We hebben alle expertise in huis om uw tuin te realiseren en werken daarin samen met zorgvuldig geselecteerde partners.  Daarom maken we graag een vrijblijvende offerte. Indien u besluit het project door ons te laten realiseren zullen we de helft van de ontwerpkosten reduceren op de offerte voor de tuinaanleg. Als u kiest voor realisatie door GreenART bent u er door onze begeleiding van verzekerd dat uw tuinontwerp op de juiste wijze wordt vertaald naar uw droomtuin.

Omdat er bij de realisatie van een tuin veel onderdelen aan bod komen zullen wij dan ook vaak verschillende bedrijven per project inschakelen omdat elk bedrijf zijn eigen expertise heeft. U kunt daarbij denken aan grondwerk, bestrating, bouwwerken als veranda’s en tuinhuizen, vijvers en waterelementen, schuttingen, tuinverlichting, beplanting maar ook beregening en geautomatiseerde gazon maaiers behoren tot de mogelijkheden.

Wij bieden u graag het totale pakket aan en zullen dan ook een offerte opstellen voor de gehele realisatie van uw tuin volgens het door ons gemaakte ontwerp. Uiteindelijk zal dat resulteren in een aanneemsom waarvoor wij uw totale tuinaanleg realiseren. U heeft te maken met één partij. greenART zal de gehele regie en logistiek van de tuinaanleg op zich nemen en u daarmee compleet ontzorgen. GreenART is dus uw enige aanspreekpunt en tevens eindverantwoordelijk voor de realisatie van het gehele project.

Uiteraard begeleiden we u ook in de materiaal keuze. Daarbij rekening houdend met het besproken budget.

Omdat wij samen met u het tuinontwerp hebben bedacht weten we precies waaraan de realisatie moet voldoen en hoe één en ander moet worden uitgevoerd om tot het beoogde eindbeeld te komen. Daarmee voorkomen we dat een uitvoerende hovenier of andere uitvoerende partij er zijn ‘eigen draai’ aan geeft.

Als de hele tuin is gerealiseerd plannen wij met u een afspraak om de tuin op te leveren. We lopen dan alles na en geven tegelijkertijd tips voor het onderhoud van uw tuin.

Diverse onderdelen tuinaanleg.

Bij de aanleg van uw tuin komt er van alles kijken, van sierbestrating, veranda, schutting tot verlichting en eventuele tuinberegening. Het begint bij de basis; een goede voorbereiding  garandeert een duurzame tuin.

Sloopwerkzaamheden.

Als eerste moet -als u een bestaande tuin heeft- uw huidige tuin worden gesloopt. Daarbij zullen de vrijkomende materialen worden gesorteerd en apart worden afgevoerd zodat die goed kunnen worden verwerkt en zoveel mogelijk worden gerecycled. 

Grondwerk.

Als het sloopwerk is uitgevoerd kan worden begonnen aan de opbouw van uw nieuwe tuin. Daarbij is de basis erg belangrijk. Een goed fundament garandeert een duurzame tuin die lange tijd meegaat. Daarom zal er na het sloopwerk veel aandacht worden besteed aan het grondwerk. Op de plaatsen waar terrassen of tuinpaden worden gemaakt zal de grond worden uitgegraven en wordt er een fundering van zand aangebracht. Dit zandpakket wordt zorgvuldig verdicht middels een trilplaat om verzakkingen te voorkomen. Bij een eventuele oprit wordt de fundering extra stevig door het aanbrengen van een extra funderingslaag van gebroken steenpuin onder het zand.

Tijdens het grondwerk wordt er ook aandacht besteed aan de structuur van de grond. Als er harde lagen aanwezig zijn zullen die worden omgespit zodat er geen waterproblemen ontstaan en de nieuwe beplanting een goede basis heeft.

Bouwwerken.

Na het grondwerk wordt er, als er in uw tuinontwerp een veranda, tuinhuis of schuur is opgenomen, gestart met de plaatsing daarvan. Deze kan worden uitgevoerd in verschillende materialen.

Populair is de douglas veranda. Deze houtsoort kan buiten goed worden toegepast en heeft een mooie uitstraling.
Bent u een echte liefhebber en valt u voor de look and feel, dan kunnen wij uw veranda ook uitvoeren in een eiken uitvoering.
Een bijkomend voordeel is dat eiken veel duurzamer is dan douglas.
Daarnaast behoren gemetselde bouwwerken uiteraard ook tot de mogelijkheden.”

Schuttingen.

Uiteraard wordt er ook gedacht aan de privacy. Als het nodig is worden er schuttingen of andere tuinafscheidingen geplaatst. Daarbij kiezen we altijd voor duurzaamheid en materialen met een lange levensduur. De palen worden voldoende diep geplaatst zodat de schutting stevig is gefundeerd.

Sierbestrating.

Strakke moderne tuin met grote tegels en lange smalle vijver.

De bestrating is natuurlijk een belangrijk onderdeel van uw tuin. Zo zullen er 1 of meerdere terrassen worden gemaakt en paden om door de tuin te kunnen bewegen. De bestrating kan worden gemaakt van tegels of klinkers, maar ook met split zijn er verschillende mogelijkheden. De aanleg van sierbestrating is een vak. Onze hoveniers beheersen dit tot in de puntjes en realiseren de bestrating op hoog niveau. Met speciale diamantzagen worden tegels netjes op maat gezaagd en klinkers geslepen. Bij de realisatie wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit, zo wordt er bijvoorbeeld altijd een kantopsluiting aangebracht zodat de bestrating een lange levensduur heeft en er geen verzakkingen op treden.

Vlonders.

In sommige tuinen realiseren we terrassen van vlonders. Deze worden gemaakt van hout. Vaak geeft dit een mooi contrast met de bestrating. Ook is het een natuurlijk materiaal en geeft het sfeer en warmte aan het geheel.

Vijvers en waterelementen.

Als u gekozen heeft voor een vijver of waterelement zullen we die vakkundig aanleggen. Vijvers zijn er in allerlei soorten en maten. Van siervijver tot zwemvijver, we kunnen alles aan! Bij de realisatie ervan houden we goed rekening met de ontwikkeling van de vijver en het onderhoud. Zo zullen we over het algemeen kiezen voor een opbouw met voldoende zuurstof planten zodat er een natuurlijk evenwicht ontstaat en de planten uw vijver helder houden.

Water brengt leven in de tuin. Soms kan een spiegelvijver of een waterelement al een heel mooi onderdeel zijn van uw tuin en fungeren als blikvanger. Deze elementen voeren we over het algemeen uit met een pomp en UV filter om het water helder te houden.

Verlichting.

Uw nieuwe tuin moet natuurlijk ook s ’avonds sfeervol zijn. Daarom maken we indien gewenst een verlichtingsplan op maat. We werken daarbij met verschillende merken en types. Ook over  de schakeling denken wij goed na. Zo kunnen we het systeem zelfs aanleggen met een app bedienbare schakeling. Ook eventuele extra stroompunten nemen we mee in  uw tuinontwerp.

Beplanting.

Het belangrijkste onderdeel van uw tuin is natuurlijk de beplanting. Om de nieuwe beplanting een goede start te geven besteden we veel aandacht aan de bodem. Plantvakken worden goed omgespit en de grond wordt bemest zodat de beplanting weelderig kunnen groeien. De beplanting wordt gerealiseerd volgens het gemaakte beplantingsplan.