Heeft u vragen? Bel: +31332570454

Home » Tuin met grote vijver

responsive image
responsive image
responsive image

Tuin met grote vijver

Een grote vijver; dat was de nadrukkelijke wens van deze opdrachtgever. Verder was een strakke vormgeving, maar ook voldoende ruimte voor beplanting een must voor deze plantenliefhebbers. Belangrijk was wel dat de tuin onderhoudsvriendelijk zou zijn.

Bij onze gebruikelijke inventarisatie van de locatie viel ons direct de fantastische natuur op die de groene achtergrond van de tuin vormt. Daarnaast zagen we dat het terras bij de woning niet echt ‘verbonden’ was met de rest van de tuin.

Strakke vijver met RVS-waterelement

Die twee punten waren de belangrijkste leidraad voor ons tuinontwerp. De vijver kreeg uiteraard een prominente plek en verbindt door zijn vorm, de grootte en de strakke doorlopende lijnen, de rest van de tuin. Een mooi detail is het strakke waterelement van RVS aan de rechterzijde van de vijver. Het water wordt via een UV-filter naar het element gepompt en loopt door de smalle RVS goot weer terug in de vijver. Een mooie lijn in het geheel.

Voorbeeld strakke en moderne tuin laten doen
Tuinaanleg grote vijver

Pergola’s

Om nog meer diepte in de tuin te creëren en de groene achtergrond als het ware in te kaderen, plaatsten we verschillende pergola’s voor een mooie doorkijk. De verharding is gemaakt van verschillende materialen: de terrassen zijn van tegels en de paden van gebakken klinkers. De rest is een half-verharding van split. Dit geeft niet alleen een natuurlijke uitstraling, split zorgt er ook voor dat het regenwater goed kan infiltreren in de grond. Mooi detail zijn de RVS-sierranden in de bestrating.

 

Greenart

Project inventarisatie en advies

Geïnteresseerd in een tuinontwerp van GreenART? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend inventarisatie- of adviesgesprek. Lees meer over onze werkwijze.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Voorbeeld grote moderne tuin met strakke vijver
  Fam. Pluym GreenART heeft in 2012 onze tuin aangelegd. Wij zijn erg tevreden over het hele proces. Via Internet kwamen wij bij GreenART terecht. De ontwerpen op de website spraken ons gelijk aan. In de ontwerpfase heeft Halbe Tigelaar goed geluisterd naar onze wensen en kwam met goede ideeën. Bij de realisatie viel het ons op dat er door Halbe en zijn medewerkers erg nauwkeurig wordt gewerkt.
  fam. Knigge GreenART heeft recent in 2021 onze voortuin prachtig ontworpen en zorgvuldig aangelegd. Net als eerder al onze achtertuin. Halbe komt direct met mooie, moderne en praktische ontwerpen, die vervolgens heel precies worden gerealiseerd. In combinatie met de tuinverlichting heel geslaagd geworden. We zijn er erg content mee.

  Contact

  • GreenART Nijkerkerveen
  • Vrouwenweg 1a
  • 3864 DX Nijkerkerveen

  Nieuwsbrief

  Meld je hieronder aan met uw e-mailadres om onze nieuwsbrief te ontvangen.

  Advies gesprek