Menu

Onze tuinontwerper

Wij ontwerpen een tuin die bij u past. De vormgeving van een door ons ontworpen tuin is strak, eenvoudig, modern en verrassend. Belangrijk uitgangspunt is dat de moderne tuin een plek moet zijn waar je in kan leven. Het moet een tuin zijn die bij u past en aansluit bij uw woning en het interieur. Om tot dat eindbeeld te komen besteden we veel aandacht aan de voorbereiding; het proeven van de sfeer, het opnemen van uw wensen en het in kaart brengen van de omgeving. Graag komen we bij u langs om u een indruk te geven van wat er allemaal mogelijk is met uw tuin. Uiteraard is een oriënterend gesprek altijd vrijblijvend en kosteloos.

Halbe Tigelaar is al meer dan 25 jaar actief in het tuinvak. Vanaf het moment dat een hovenier bij zijn ouders de tuin heeft gerenoveerd heeft hij zijn hart verpand aan het hoveniersvak. Na de  afronding van zijn hoveniers- vakopleiding  is hij meteen als zelfstandig hovenier aan de slag gegaan. In de afgelopen 25 jaar heeft hij veel ervaring opgedaan in de realisatie van tuinen en is zich steeds meer en meer gaan richten op het ontwerpen van moderne tuinen.

Mijn passie richt zich vooral op het ontwerp  van tuinen;  ik  vind het telkens opnieuw een uitdaging om voor onze klanten een tuin te ontwerpen die geheel aansluit bij zijn of haar wensen.

In het bijzonder uw ‘onmogelijke wensen’ inspireren mij om out of the box  te denken en met verrassende oplossingen te komen, zodat wij u werkelijk een tuin op maat leveren.”

De moderne vormgeving van tuinen heeft zijn voorkeur. In dergelijke ontwerpen is het mogelijk om verrassende unieke elementen toe te voegen die een tuin een geheel eigen karakter geven. Uiteraard geeft het ontwerpen van tuinen in andere stijlen mij ook veel voldoening. Dat is toch waar het uiteindelijk om draait, dat de tuin past bij u en u er optimaal van kan genieten;  Een moderne tuin om in te leven”

Kenmerken ontwerp.

Een tuin van Halbe kenmerkt zich door mooie strakke lijnen, de juiste balans tussen leefruimte en groen en een groen karakter door de verschillende beplantingssoorten. Ook de materiaalkeuze is opvallend en er is veel oog voor detail. Elk ontwerp geeft vorm aan een heerlijke ruimte om in te leven, met meerder plaatsen om te genieten van al dat moois.

Beweging in de tuin.

De vormgeving van de ontwerpen is bijna altijd strak, maar zeker niet saai. “Ik vind het altijd leuk om een soort beweging te krijgen in de tuin, ik houd niet van symmetrisch, dat levert vaak een saai beeld. Door lijnen te laten verspringen krijg je veel meer beleving en diepte in de tuin.”

Groen!

De tuinontwerpen van Halbe zijn strak en modern, maar groen is zeker een belangrijk onderdeel van de tuin. In elk ontwerp klopt de verhouding en heb je echt het gevoel van een tuin in het groen. Door de toepassing van grote groepen zoals bijvoorbeeld siergrassen, hortensia’s, bamboehagen en lavendel vakken ontstaat dit groene karakter. “Bij het maken van een ontwerp begin ik met het bepalen van de groene vlakken, dat blijft altijd de basis van mijn ontwerpen, daarna ga ik de details pas invullen.

Bekijk hier onze ontwerp projecten