background image

Een groene tuin met weinig onderhoud? Dat kan!

 

De tuin moet tegenwoordig vaak onderhoudsvriendelijk zijn. Logisch, we werken steeds meer en willen genieten van de tuin. We willen erin loungen, eten en genieten. Kortom we willen erin leven…… niet in werken!

Door deze wens worden de tuinen tegenwoordig wel vaak saai! In veel tuinen zorgen grote oppervlaktes met bestrating ervoor dat er niet te veel onderhoud gedaan hoeft te worden. Maar dat is niet de enige oplossing!

 

Het is zelfs heel belangrijk om in het ontwerp een balans te vinden; een groen karakter draagt bij aan het rustgevende gevoel en het intieme karakter van een tuin.  Tijdens de ontwerpfase houden wij rekening met het onderhoud; een bamboehaag of border met hortensia’s heeft bijvoorbeeld niet veel onderhoud nodig.

Met een  goed uitgekiend ontwerp en beplantingsplan kan het onderhoud worden beperkt tot een minimum; voorjaarsbeurt, najaarsbeurt en in de tussenliggende periode zo nu en dan een hardnekkig onkruidje verwijderen. Schakel uw hovenier in voor de eerste 2, de rest is dan zeker een fluitje van een cent.

 

  • Ook in een kleine tuin kan groen gecreëerd worden, kijk maar eens naar onze verticale tuinen; beplanting tegen de wand voor een groene sfeer.
  • Ook een haag van siergrassen of bijvoorbeeld dakplatanen zijn fantastisch om groen te creëren!
  • Zorg er in ieder geval voor dat wat er staat, er ook staat qua volume.

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2017 Green ART - Sitemap - Contact - Bellen kan altijd: 033 257 04 54